Studentmiljøet i Stavanger

En stor del av studietiden blir brukt i forelesningssaler, på lesesalen og generelt på det å faktisk studere. Det er tross alt det å studere som er hovedoppgaven til en student. Samtidig er det sånn at det å være student er veldig forskjellig fra det å være elev på for eksempel videregående. Som student er du nemlig en del av studentmiljøet.

I Stavanger har vi et stadig voksende studentmiljø som har sine røtter i engasjertmiljøet.

Engasjertmiljøet er de som sitter i forskjellige styrer, som for eksempel AKSEL –styret, som jobber for et bedre studentmiljø. Det er også engasjertmiljøet som arrangerer årlige tradisjoner som fadderuken, oktoberfesten og husfesten og som administrerer for eksempel studentligaen i fotball.

Det som er litt spesielt med det å studere på Universitetet i Stavanger, er det at vi har et veldig samlet campus. Du finner så og si alt det du trenger som student på universitetsområdet, Campus Ullandhaug. Her finnes det kantiner, caféer, bokhandler, bibliotek, SiS sportssenter (kåret til norges beste studenttreningssenter) og et eget hus for de engasjerte studentene. I tillegg til dette har vi også vår egen studentbar som heter Tappetårnet , hvor studenter fra hele universitetet samles hver torsdag.

Vi har også vårt eget idrettslag, UiSI , som har lag og klubber over hele spekteret av idretter. For å nevne noen, har vi eget lacrosse-lag, fotball-lag, håndball-lag, golf-lag og til og med en fridykkerklubb.

Som student i Stavanger er det alltid noe som skjer, enten du liker surfing, festing, aksjehandel, ølbrygging, har lyst til å være engasjert, synge i kor eller vil diskutere politikk. Studentmiljøet er et miljø du er inkludert i fra første stund, og som kun stiller et krav i gjengjeld – at du skal gjøre ditt beste for å ha en sykt fet studietid.

For maskinstudenter er det 6 instanser som er spesielt greie å ha kjennskap til;

AKSEL – Maskiningeniørenes linjeforening ved Universitetet i Stavanger

Folken – Studentersamfunnet i Stavanger, arrangør av mange flotte konserter.

ION Racing – Organisasjon som bygger en racerbil – Har mange bacheloroppgaver.

UIS Subsea – Organisasjon som bygger en ROV/AUV – Har mange bacheloroppgaver.

Mesk til Mask – Organisasjon som brygger øl med automatisk bryggeutstyr.

STOR – Hovedorganisasjonen for engasjerte studenter i Stavanger.