Intervju med Anja Husøy Hersel

Vi har intervjuet tidligere styreleder i AKSEL, Anja Husøy Hersel.

1: Hvor synlig var AKSEL når du begynte på UIS?

AKSEL var veldig synlig, daværende leder Cato kom til oss første skoledag og presenterte seg og fortalte litt om aksel, videre var de aktive i fadderuken ved å arrangere noen få felles vors/grill/pizza, og vi følte oss godt tatt vare på.

2: Hva var din drivkraft/motivasjon for å gå inn i styret til AKSEL?

Jeg har alltid vært en person som har engasjert meg i det jeg har vært med på, og derfor føltes det naturlig å gå inn i styret i AKSEL som styremedlem i lag med en gjeng der de fleste hadde vært der et år fra før. Jeg ønsket å ta AKSEL et steg videre, og bidra til fellesskapet for maskiningeniørene.

3: Hvordan var AKSEL den gang, sammenlignet med nå?

Vanskelig å si, mye av det samme. Synes både de tidligere styrene og nåværende har vært flinke å laget arrangementer, men at det er vanskelig å få med studentene. Det var flere bedpress da, men det kommer nok mest av situasjonen i oljemarkedet.

4: Hvordan var det å komme inn som AKSELS andre styreleder?

Det var veldig spennende og utfordrende å ta over etter Cato, men jeg hadde god hjelp av det tidligere styret og fikk også med meg en veldig bra gjeng når jeg tok over aksel. Det ble et veldig interessant og lærerikt år, der jeg ble kjent med nye mennesker og hadde det i grunnen veldig gøy!

5: Hva følte du at du gjorde bedre/annerledes enn tidligere?

Hovedfokuset vårt ble EMESCC, samtidig som vi ville ta vare på de studentene som hører til Aksel fra UiS. Vi hadde derfor en del arrangementer for studentene ved UiS, også fokuserte vi på å ta med medlemmene fra Aksel på EMESCC arrangementent, i den sammenheng følte jeg vi fikk knyttet et nærmere bånd og lærte mye om både oss selv og andre. En skulle ønske en kunne bidratt mye mer med arrangementer for medlemmene i Aksel, men vi slet med å få med studenter på noe av det vi arrangerte.

6: Hva tror du blir AKSEL sine største utfordringer i årene fremover?

Jeg frykter det kan bli et problem videre å få med medlemmene på det som skjer, også å få studenter til å stille i Akselstyret, dessverre! For det var jo så fantastiske gøy, man blir kjent med nye mennesker og får være med å bidra til fellesskapet. Dette har vi slitt med både i fjor og året før, og jeg tror Aksel må fokusere på de nye studentene, være aktiv i klasserommet fra dag en for å vise at her er vi, hva gjør vi og at det absolutt ikke er farlig å engasjere seg – men bare helt magisk gøy!